Danas je 1.travnja 2020.godine, dan koji smo nestrpljivo čekali i planirali obilježiti svečanim koncertom u povodu 51. rođendana naše glazbene škole i druženjem sa svojim učenicima, sadašnjim i bivšim, roditeljima, svim zaposlenicima škole, umirovljenicima i nama dragim gostima koji nas podržavaju u našem radu.
Sada, kada smo se svi zajedno našli u nekom nenadanom i čudnom vremenu, svjesni smo da je to bila samo naša pusta želja.

Nismo klonuli duhom, jer glazba hrani naš duh i snaži nas da nastavimo dalje u odgoju i obrazovanju mladih na polju umjetničke glazbe. Ako ikada, sada nam je potrebna glazba kao pjesma, pjesma koja će naše mališane bar na trenutak odvesti u neki drugi, ljepši svijet.

Danas, naši mladi glazbenici svojim crtežima i muziciranjem na instrumentima iz svojih toplih domova, zajedno sa svojim nastavnicima čestitaju Dan škole i poručuju da je glazba moć koju nam daje i u ovim trenutcima. Radost ovog dana oni dijele sa svojim drugarima i nastavnicima iz područnih odjela Nova Bila, Vitez, Busovača i Jajce.

Dragim učenicima, roditeljima, zaposlenicima, umirovljenicima, gradu Novom Travniku i cijeloj Lašvanskoj dolini na ovaj način želimo čestitati Dan naše glazbene škole!
Neka ova čestitka, u ovim neželjenim okolnostima koje su promijenile i zaustavile naš svakodnevni život, bar na trenutak unese radost i veselje u srca svih nas, te probudi vjeru i nadu da ćemo iz svega ovoga izaći kao pobjednici!

*Iz glazbe dolazi čar uz koju se moraju smiriti sve brige i sve boli srca.
William Shakespeare

Za lijepe želje nikad nije kasno!

Rođendan školi su čestitali i učenici PO Busovača, pripremaši Melanie Malenica, Iva Relota, Marin Blažević i Sebastian Plavčić, te prvaši Matija Vujica na sintu i Robert Šušnja, Luka Blažević i Andrej Marić na harmonici.